Home > PMP > PMP® Sertifikası Başvuru Şartları

PMP® Sertifikası Başvuru Şartları

PMP® Sertifikasına başvurmak için aşağıdaki konularda başvuru sahibinin sağlaması gereken bazı şartlar vardır.

1. Eğitim düzeyiniz. Yüksek okul veya Üniversite mezunları sınava girebilir.

2. Geçmişteki Proje Yönetimi deneyiminiz: PMI®, 2 veya 4 senelik temel üniversite eğitimine dikkat ederek başvuran kişinin proje yönetimi tecrübe sahibi olmasını ister.

* Yüksekokul mezunları için 7.500 saatlik proje yönetimi tecrübe sahibi olması

* Üniversite menzunları için 4.500 saatlik proje yönetimi tecrübe sahibi olması

Proje Yönetimi deneyimi herhangi bir projede ve herhangi bir konuda görev alarak, kazanılabilir. Örneğin, proje zaman yönetim, maliyet yönetimi, risk yönetimi gibi konular olabilir. Bütün bu bilgilerin PMI® tarafından denetlenebileceğini unutmayınız.

3. Proje Yönetimi konusunda aldığınız eğitimler: Proje Yönetimi üzerine 35 saat eğitim almış olmak gerekmektedir. Bu eğitimleri aşağıdaki kurum veya kuruluşlardan almış olmanız PMI® için yeterlidir.

* Üniversiteden

* PMI’ın oanyladığı bir eğitim ve danışmanlık firmasından (Registered Education Provider-REP)

 4. PMI’ın tanmlamadığı ama Türkiye’den başvuranların dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da sınavın İngilizce olmasından dolayı başvuru sahibinin iyi derecede İngilizce bilmesi gerekmektedir.

5. Son olarak PMI web sitesinde başvuru formunun neticesinde sınava giriş ücreti olarak da kredi kartınızdan $555 çekileceğini bildirmek isterim. Sınavı kazanamazsanız bir sene içinde toplam 3 kere sınava girme hakkınız bulunmaktadır ve daha sonraki sınav ücretleri $405 olarak değişmektedir.

 İstanbul Kurumsal Gelişim PMP Eğitim Takvimi

More From Proje Yönetimi – MS Project – PMP – PMI

Proje Yönetimi – MS Project – PMP – PMI Recommends

Share

No related posts.

Categories: PMP Tags: ,
  1. April 19th, 2012 at 21:02 | #1

    Merhaba,

    Bu sertifika için 4500 saat deneyim gerekiyor ve bu deeyim profesyonel anlamda projelerde görev alarak, oluyor.

    Bu yüzden sizin için henüz erken diyebiliriz.

  2. betül
    April 18th, 2012 at 00:10 | #2

    merhaba ben bu sene iktisat bölümünden mezun olacağım fakat yazılanlardan pek bir şey anlamadım bizim bu sertifikayı alabilmemiz için bir projede görev almamızmı gerekiyor nasıl bir projede yada ? 5 aylık stajım var mesela,açıklayıcı bilgi verebilirseniz çok iyi olur.

  3. February 29th, 2012 at 22:09 | #3

    Merhaba,

    Sınava giriş şartı açısından bizden aldığınız 35 saatlik eğitim yeterlidir. Ayrıca bir daha PY konulu bir eğitime girmenize gerek yok. Bilgilerinizi tazelemek isterseniz, kendi tercihinizdir tabiki ama zorunlu değilsiniz.

    Sınava kendiniz de hazırlanabilirsiniz veya bizim 3 günlük PMP Sınav Hazırlık eğitimlerine de katılabilirsiniz. Sınavınızda şimdiden başarılar diliyorum.

  4. Burcu
    February 28th, 2012 at 15:25 | #4

    Gökrem Bey Merhaba,

    2007 yılı içerisinde İKG’de Proje Yönetimi Sertifika Programına katılmıştım. O dönem PMP sınavı için hazırlanamamıştım. şİmdi sınava katılmak isitoyurm bu tarihte aldığım eğitim yeterli olur mu yoksa tekrar 35 saatlik bir eğitim almam gerekir mi fakrlı 2 yerde her ikisininde doğru olduğunu açıklayan bilgi le karşılaştığım için emin olamadım. Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

  5. Ceyda
    January 21st, 2012 at 17:10 | #5

    Cok tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin. Naci Gokce Bey ile en kisa zamanda iletisime gececegim.

    Iyi calismalar.

  6. January 18th, 2012 at 07:53 | #6

    Merhaba Ceyda Hanım,

    3 yıl sonra gerekli deneyim saatini kazanmış olacaksınız. Bu bigiyi PMI’ın sitesine sınav başvurusu esnasında beyan ediyorsunuz. Bunun haricinde 35 saatlik de PY konusunda eğitim almış olmanız gerekiyor. Eğitim konusunda İstanbul Kurumsal Gelişim olarak gerekli desteği sunabiliriz.

    Öncelikle PY konusunda bir fikir edinmeniz için size 2 günlük Temel PY eğitimimize katılmanızı tavsiye ederim. İhtiyaçlarınıza göre farklı eğitimleri bu 3 yıla yayabilirsiniz. Yani bu 3 yıllık deneyim kazanacağınız süre içinde metot anlamında da kendinizi geliştirirseniz, sınavı çok zorlanmadan geçebilirsiniz.

    Eğitimlerimizle ilgili detay bilgiyi http://www.projeyonetimi.com – 216 456 60 50 – Naci Gökçe Bey’den de alabilirsiniz.

    Şimdiden başarılar

  7. Ceyda
    January 16th, 2012 at 10:17 | #7

    Merhabalar Gökrem Bey;
    Sitenizi olabildiğince detaylı olarak inceledim. Ben çevre mühendisliğinden yeni mezun bir mühendisim. Sadece 1 yıllık bir deneyimim mevcut. PMP sertifikası almak istiyorum ama bunun için bir deneyim gerekiyor. Biz şuanda bi projeye başlayacağız ve bu projede teknik anlamda proje yöneticiliği yapacağım. Proje 3 yıllık bir proje. sanırım gerekli saati kurtarıyor. Ama bunu nasıl belgelendirebilirim ve PMP sertifikası almam boyunca neler yapmalıyım?

    Teşekkür ederim.

  8. January 7th, 2012 at 09:10 | #8

    Eğer denetime düşmesseniz, sorun yok ama denetime takılırsanız, o zaman kalan 3 saatlik eksik süre için belge sunmanız gerekecektir.

    O bir günlük takım eğitimini organzie eden kurumla görüşüp, en azından bir A4 kağıdına (antetli) ilgili eğitime … tarihinde katıldığınıza dair bir ifade yazdırmanızı tavsiye ederim.

  9. Umut
    January 6th, 2012 at 00:53 | #9

    Merhabalar,

    Alinan proje yonetimi egitiminin 35 saatlik oldugunun belgelenmesi beklenmekte midir? Benim aldigim sertifikali egitim 32 saatlikti, ancak buna ek olarak farkli etkinlikler kapsaminda bir kac saatlik, bir gunluk bir takim egitimlere katilmisligim da var. Bu durumda ili farkli egitimi birlestirerek 35 saate tamamlayabiliyor muyum? Sertifikali egitimlerin uzerine katildigim egitimler sertifikali degil, bunu nasil belgelemem beklenecek bu durumda?

  10. December 8th, 2011 at 03:21 | #10

    Merhaba,
    Bu staj süresini dahil edemezsiniz.

    Başvuru esnasında bu dokümanlara gerek yok hatta hiç gerek olmaya da bilir fakat denetime düşerseniz o zaman ilgili belgeri toplayıp, göndermeniz gerekir.

  11. ismail ozcelik
    November 30th, 2011 at 02:36 | #11

    Merhaba,

    Istanbulda endustri muhendisliginde lisans egitimimi yaparken, yazlari 3 aylik staj egitimlerini de 4500 calisma saati sartinin icine dahil edebilir miyiz? Ben su an USA deyim ve bu burada yuksek lisans egitimi gecen yil tamamladim. Eger yapmis oldugum stajlari bu sure icine dahil edebiliyorsam 4500 saatlik sarti yerine getirmis oluyorum. Diger bir sorum ise, basuru surecinde bu zamana kadar calismis oldugum firmalardan herhangi bir belge ve dokuman almama gerek var midir?

  12. November 14th, 2011 at 14:46 | #12

    Merhaba,

    Evet süreye dahil edebilirsiniz. günü en fazla 8 saat olarak düşünmek gerekir.

  13. özge özgen
    November 11th, 2011 at 01:06 | #13

    Merhaba,
    Yükseklisans tez projeleri de uzatmalarıyla birlikte bu süreye dahil edilebilir mi? Bunun yanında günlük yada haftalık çalışma saatinin sınırı varmıdır?

  14. PIRIL
    April 19th, 2011 at 15:13 | #14

    merhaba,
    giris sartlarindaki 4500 saatlik proje tecrubesi icin projede calisiyor olmanin yeterli oldugunu belirtmissiniz. benim merak ettigim bu calisma suresinin PMP tarafindan nasil denetlendigi. sinava girmek icin, 4500 saatin hepsi ‘su tarih araliginda su projenin su kismiyla ilgilendim’ diyerek bir rapor olusturup PMP denetcilerine mi iletiliyor. ben 2007 den beri calisiyorum. calisma sureme bakinca 4500 saatlik tecrubem var ama bu sureyi yaptigim projelerle nasil iliskilendirmem dogru olur, fikirlerinizi rica ederim.tesekkurler.

  15. Toprak İpek
    March 30th, 2011 at 15:27 | #15

    Selamlar; benim sormak istediğim şey şu; içmimarlık okuyup, bitirme projesi aşamasında, çalışmaya başladım. Diplomamı henüz almamama rağmen tam zamanlı olarak 2 senedir çalışıyorum. Libya ve İstanbul daki şantiyelerde dizayn ofis mimarı ve içmimar olarak bulundum. Bu ”4500 saatlik proje yönetimi tecrübe sahibi olması” hususu , illaki diploma tarihinden itibaren olması mı gerekiyor yoksa, iyi bir tecrübe , kanıtlandığı takdirde diploma olmaksızın sayılabilir mi?

  16. February 24th, 2011 at 05:25 | #16

    @Özkan Öz
    evet alabilirsiniz fakat bizim kurum olarak herhangi bir e-learning hizmetimiz yoktur.

  17. Özkan Öz
    February 20th, 2011 at 20:20 | #17

    35 saatlik eğitimi internet üzerinden alabilir miyiz? Maliyeti konusunda da bilgi verebilirseniz sevinirim.

    Teşekkürler

    Özkan Öz

  18. November 29th, 2010 at 20:07 | #18

    @Neslihan
    Evet, son 5 yıl içinde ise aldığınız her türlü PY eğitimi bu kapsama girmektedir. Üniversitelerde sadece öğrencilere yönelik Proje Yönetimi için sertifika programı olduğunu bilmiyordum.

  19. Neslihan
    November 26th, 2010 at 11:33 | #19

    35 saatlik eğitim için “üniversite”den de alınan eğitimlerin geçerli olduğunu yazmışsınız. Lisans programında proje yönetimi ile ilgili alınan dersler bu kapsama girmektemidir, yoksa sadece üniversitelerden alınan sertifika programları mı geçerlidir?

  20. February 26th, 2010 at 12:00 | #20

    @pmp aday 2
    PMI’ın bu konuda bir kısıtı yok. Size başvururken, bu projelerin başlatılmasını, plnlamasını,uygulanması, kontrolü v kapanışı ile ilgili sorular soracak. Eğer PMI’ın belirli başlangıç ve bitiş tarihi tanımına uygun olarak bu projelerinizi anlatabiliyorsanız, sorun yoktur.

  21. pmp aday 2
    February 26th, 2010 at 11:40 | #21

    Merhaba,

    Denetim projeleri de bu kapsama dahil midir? Hem dış denetimlerin zaman yönetimi hem de şirket içi denetim projelerini dahil edebilir miyiz?

  22. February 24th, 2010 at 14:17 | #22

    @pmp aday
    Projeye dahil olmak yeterli. Projelerde hangi görevlerle bulunduğunuzu beyan etmeniz gerekiyor. Bunun yanısıra, projelerde ortaya çıkarıdğınız ürün, ara ürün, hizmetin de neler olduğu sorgulanıyor.

  23. February 24th, 2010 at 13:38 | #23

    Bilgi için teşekkürler.Fakat bu 4500 saatlik kısımda illaki projeyi yönetmiş olmak mı yoksa projeye dahil olmak mı gerekli?

  1. No trackbacks yet.